Coldaway C ne işe yarar? İçeriğimizde Coldaway C nasıl kullanılır? Ne kadar sürede etki eder? Gribe iyi gelir mi? Yan etkileri var mı? gibi soruları cevaplayacağız. Aklınıza takılan farklı bir soru varsa yorumlar kısmında sorabilirsiniz.
İçerik [Gizle]
Coldaway C; 3 etken maddeyi birden içerisinde barındıran bir ilaçtır. Özellikle grip salgınlarının arttığı kış aylarında sıklıkla tüketilen ilacın içerisinde tıbbi adı askorbik olan C vitamini, İbuprofen ve Psödoefedrin hidroklorür etken maddeleri bulunur.
Virüs, bakteri ya da soğuk algınlığından kaynaklanan ateş, burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve halsizlik için kullanılabilecek bir ilaçtır.
Coldaway C kullanım şekline karar verirken doktorunuzun önerilerini göz önünde bulundurmalısınız. Ancak özel bir kullanım şekli önermediyse 12 yaş ve üzeri bireyler için başlangıç için 2 adet kullanılabilir. Yeterli gelmesi durumunda 4-5 saatte bir 2 tablete kadar ilave doz alınabilir.
Coldaway C tableti kesinlikle eriterek ya da çiğneyerek tüketmemelisiniz. Yalnızca su ile yutarak içilmelidir.
Coldaway C aç ya da tok kullanabileceğiniz bir ilaçtır. Emilimi üzerinde bir etkisi yoktur. Ancak eğer ilacı kullandıktan sonra mide ağrısı yaşıyorsanız tok olarak tüketmeyi düşünebilirsiniz.
Coldaway C normal şartlarda günde 6 taneden fazla tüketilmemelidir. Dozlar arasında ise 4-6 saat bırakılmalıdır. Ancak doktor önerisi ile dozu arttırmak mümkündür.
Dikkat edilmesi gereken nokta ise; düzenli kullanılabilecek bir ilaç olmamasıdır. 5 günden fazla devam edilmemeli ve eğer belirtiler devam ediyorsa doktorunuza danışmalısınız.
Coldaway C kısa sürede etkisini gösteren bir ilaçtır. İlacı kullandıktan 30-60 dakika içerisinde rahatlamayı hissetmeye başlarsınız.
Coldaway C gribe bağlı ateş, kas ağrıları, baş ağrısı gibi belirtiler için kullanılabilecek bir ilaçtır. İçeriğindeki ibuprofen ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi ile rahatlamanıza yardımcı olur. C vitamini ise direncinizi arttırır.
Coldaway C uyku yapan bir ilaç değildir. Aksine yan etkileri arasında uykusuzluk ve uyku düzensizlikleri de yer alıyor. Ancak burun tıkanıklığı, ateş, baş ağrısı gibi belirtileri azalttığından daha rahat uyuyabilirsiniz.
Coldaway C genel olarak ağır yan etkilere sahip bir ilaç değildir. O nedenle bazı özel durumlar haricinde doktor kontrolünde kullanabilirsiniz.
Emziren anneler üzerinde yapılan araştırmalar ilacın anne sütüne çok düşük miktarda geçtiğini ve bu nedenle de bebeğe zarar vermeyeceğini düşündürmüştür. Ancak yeterince çalışma bulunmadığından emziren annelerin kullanılması önerilmez.
İlacın içeriğindeki etken maddelerden birisi olan Psödoefedrin maddesinin ve askorbik asidin anne sütüne minimum miktarda geçtiği bilinmektedir. Ancak etkileri hakkında yeterli bilgi yoktur.
Coldaway C yan etkileri arasında farklı sıklıkta gözüken rinit, hemolitik anemi mevcuttur. Ağızda, burunda ya da dilde şişme yaşanabilir. Kendinizi sinirli, uykusuz hissedebilir ve anksiyete ortaya çıkabilir. Baş ağrısı, görme ve duyma bozuklukları hissedebilir. Mide bulantısı, gastrit, gibi sindirim sorunları ortaya çıkabilir. Ayrıca yorgunluk, ödem ve böbrek sorunları da ilacın yapabileceği yan etkilerdendir.
Coldaway C kullanımı sırasında hissedebileceğiniz yan etkilerde doktorunuza danışabilir ya da bir sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz.
Coldaway C kullananlar Ekşi sözlük başta olmak üzere çeşitli platformlarda paylaşımlarda bulunmaktadır. Coldaway C kullananların büyük bölümü grip ve soğuk algınlığına bağlı etkilerin 2-3 gün gibi kısa bir sürede önemli miktarda ortadan kalktığını ifade etmektedir. Ancak ilacın etkisini görmediğini söyleyen kullanıcılar da mevcuttur.
Coldaway C fiyatı ne kadar? Coldaway C devlet karşılıyor mu? soruları ilaç hakkında en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Coldaway C fiyatı 2022 yılında 30 TL’dir. Ancak fiyatın değişiklik gösterebileceğini unutmamalısınız.
Coldaway C ilacı reçete edilebilir. Doktorunuzun reçete etmesi durumunda SGK karşılar. Ayrıca eczaneden ücretli olarak da alınabilir.